CWS-ove role pamučnih ručnika

Erika Schnyder

2004. godine Erika Schnyder je u jednom intervjuu opisala kako je dobila ideju o CWS-u tijekom posjete Sjedinjenim Američkim Državama.

„Sve je započelo u Chicagu nakon rata. Boravila sam tamo sa svojim suprugom i, da budem iskrena, bilo mi je dosadno i nisam znala kako provesti vrijeme.

Jednog sam dana otišla u jedan hotel na šalicu čaja, ali me je vjetar tako zapuhao da sam otišla u sanitarne prostorije kako bih se malo uredila. Tamo sam vidjele role pamučnih ručnika. Bila sam odmah impresionirana i osjetila sam kako bi mogle postati hit u Švicarskoj, jer su u to doba ručnici u sanitarnim čvorovima bili ništa drugo doli prljave krpe. Te sam večeri to ispričala svome mužu, te je i on bio impresioniran idejom. Rekao je: „Trebala bi otići i zatražiti predstavništvo za taj proizvod!”

Tako sam idućega dana otišla u Steiner, najveće poduzeće s praonicama u Americi, te sam zatražila dopuštenje da predstavim role pamučnih ručnika u Švicarskoj.

Bila sam veoma iznenađena koliko je jednostavno sve to bilo te sam pomislila kako bih trebala upitati mogu li predstavljati ovaj proizvod i u Njemačkoj, kad već to radim. A ni to nije bio problem!

Steiner nije znao čija je ideja to prvotno bila, ali je otkupio patent od jednog putnika o kojem se ništa drugo ne zna.”