Zajedno jači. CWS-boco i Initial lansiraju mješovito društvo

Duisburg, 30. lipnja 2017. Danas je došlo do službenog stapanja društava CWS-boco i Initial. Oba društva vodeći su međunarodni pružatelji usluga na području radne odjeće, njege praonica i rješenja čišćenja. Cilj je mješovitog društva postati vodećim na tržištu diljem Europe.

Komisija Europske unije dala je svoje odobrenje za mješovito društvo između CWS-boco i Initial na europskim tržištima. Stapanje će stvoriti društvo koje posluje u 16 europskih zemalja s radnom snagom od oko 10.800 zaposlenika i prometom od oko 1,1 milijarde eura. CWS-boco u ovo mješovito društvo unosi svoje kompletno poslovanje u 16 zemalja, a Initial svoje poslovanje u 10 zemalja srednje Europe. Mješovito društvo sastoji se od sljedećih zemalja: Austrija, Belgija, Bugarska, Hrvatska, Češka, Njemačka, Mađarska, Irska, Luksemburg, Nizozemska, Poljska, Rumunjska, Švedska, Švicarska, Slovačka i Slovenija. Dok ne bude javljeno drukčije, CWS-boco i Initial nastavit će sa svojim redovnim poslovanjem unutar svojih organizacija. 


Novi generalni direktor
Ta će dva društva biti ujedinjena pod kišobranom Grupe CWS-boco pod vodstvom generalnog direktora Thomasa Schmidta. On će preuzeti ulogu Maxa Teichnera, koji je u travnju najavio svoju odluku da s nastupom mješovitog društva napušta društvo. Thomas Schmidt član je upravnog odbora dioničara Haniela. U budućnosti će on u isto vrijeme također voditi mješovito društvo.


Inovativno vodstvo i prednosti za klijente.

Objavljeni ciljevi su veća blizina prema klijentima, bliže pristupanje različitim zahtjevima klijenata te poticanje inovacija. Kao rezultat stapanja, mješovito društvo imat će još konsolidiraniju mrežu usluga praonica i pokretača usluga u budućnosti, omogućujući mu fleksibilnije i brže opskrbljivanje klijenata. "Izuzetno nam je drago što možemo početi s uspostavom mješovitog društva. Jedno je sigurno: Naši klijenti sada će imati koristi od stručnosti i iskustva obaju društava,“ objasnio je Thomas Schmidt, generalni direktor CWS-boco grupe.


Zahvaljujući ovom spajanju, mješovito društvo ubuduće će moći ojačati svoju inovativnu snagu. Na primjer, bežična tehnologija koja je već u uporabi u sustavima raspršivača u praonicama zajedno će se nadalje razvijati. Ovaj sustav obavještava osoblje praonice o razini punjenja, daje informacije o potrošnji te na taj način poboljšava učinkovitost radnih procesa. Društvo također koristi suvremenu UHF tehnologiju u svojim praonicama, što rezultira transparentnijim procesima i, zauzvrat, daljnjim povećanjem kvalitete usluge za klijente. 


Kreiranje mješovitog društva najavio je dioničar CWS-boca, Haniel i Rentokil Initial, još u prosincu 2016. godine. Nakon dodjele odobrenja od strane europskog tijela za monopole, Haniel će imati 82% dionica u mješovitom društvu dok će Rentokil Initial držati 18%. Sjedište društva bit će u Duisburgu u Njemačkoj.

 

Kontakt za medije:

CWS-boco 
Talar Arzuyan-Kadoglou
Korporativne komunikacije i odgovornost
CWS-boco International GmbH
Dreieich Plaza 1B
63303 Dreieich, Njemačka 
Tel.: +49 (0)6103/309-1030
Fax: +49 (0)6103/309-1729
E-mail: presse@cws-boco.com
www.cws-boco.de

Initial 
Astrid Wozniak
Voditelj komunikacija

Robert-Perthel-Str. 81
50739 Köln, Njemačka 
Tel.: +49 (0)221-79103-132
Fax: +49 (0)221-79103-103
E-mail: astrid.wozniak@rentokil-initial.com
www.initialservice.de